Gap Görme Engelliler Ortaokulu Müdürlüğü Kalite Politikası Duyrusu

13.03.2024 30

• Kalite politikası ile kuruluşun amaç ve bağlamına dayalı olan stratejik yönünü güvence altına almak.

•  Kalite yönetim sistemi şartlarının, kuruluşun iş prosesleri ile uyumlu ve uygulanabilir olduğunun güvence altına alınmasını sağlamak.

•  Proses/Süreç yaklaşımı ve risk temelli düşünmenin kullanımının teşvik edilmesini sağlamak.

•  Kalite yönetim sistemi için gerekli kaynakların varlığının güvence altına alınmasını sağlamak.

•  Etkin Kalite Yönetimi ve Kalite Yönetim Sistem şartlarına uygunluğun öneminin paylaşılmasını sağlamak.

•  Kalite Yönetim Sistemi’nin amaçlanan çıktılarına ulaşmasının güvence altına alınmasını sağlamak.

• Kurumdaki sorumluluk alanında, kurumun diğer ilgili yönetim görevlilerinin liderlik olgusunun desteklemesini sağlamak.

•  Proses süreçlerde,  öğrencilerin fiziki ve eğitim ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan güvenilir ve aranan bir okul olmak.

•  Çağdaş ve yenilikçi bir öğrenme ortamı için teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek ve uygulamak.

•  Kalite sistemleri uygulamasıyla tüm çalışanların daha donanımlı ve mesleki becerilerini en üst seviyede kullanabilen kişiler haline gelmeleri için ekip çalışmasına önem vererek kalite düzeyini korumak ve gerektiğinde bir basamak öteye geçmek.

•  Tüm çalışanlarda kalite ve nasıl en iyiye ulaşabilirim bilincini oluşturmak.

•  Tedarikçi ve paydaşlarla güvene ve işbirliğine dayalı bir ilişki içinde olmak.

• Kurumda uygulanacak projeyi zamanında, istenen nitelikte ve bütçe imkânları dâhilinde eksiksiz tamamlamak.

• Topluma ve çevreye saygılı, Türkçeyi düzgün konuşan öğrenciler yetiştiren, eğitimin kalitesini sürekli geliştiren ve en az bir yabancı dil eğitimi sunan örnek bir okul olmak.

• Kurum çalışanları ve paydaşları arasında karşılıklı güven,  saygı,  sevgi anlayışı ve iletişimi geliştirerek, huzurlu bir iş ortamı oluşturmak.

• Temiz ve yaşanabilir bir çevre idealini benimsemiş, milli kültür ve ahlak sahibi insanlardan meydana gelen bir toplumun oluşmasına katkıda bulunmak.

• Güncellemelere açık ve sürekli iyileştirmeyi amaçlayan bir Kalite Yönetim Sistemi oluşturmak.

• Uluslararası standartlar düzeyinde sürdürülebilir hizmet vermek için, kurumumuzdaki tüm süreçlerde etkin Kalite Yönetim Sistemleri oluşturmak, uygulamak ve yürütmek.

• Tedarikçi ve paydaşlarımızla kurumsal iletişimde teknolojik imkânları kullanarak hızlı ve etkin çalışma sistemi oluşturmak.

• Sürekli gelişim için, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri artırmak; bu etkinliklerin sağladığı faydalar konusunda toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmak ve tabana yayılmasını sağlamak ve bu yolla kurumsal kültürün oluşmasını ve oturmasını sağlamak, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sisteminin etkinliğini sürekli denetleyerek ve gerekli görülen iyileştirmeleri gerçekleştirerek uygulanabilir şartları sağlamak ve yürütmek politikalarını içerir.